Hindi-reis


Op dit moment (2020) zijn er geen plannen voor een nieuwe Hindi taal-studiereis. Hieronder kunt u de beschrijving van onze laatste Hindi-reis lezen.
==== ==== ==== ====

Eens per twee jaar organiseert het India Instituut een Hindi taal-studiereis naar het stadje Mussoorie op 2200 meter hoogte in de Garhwal Himalaya van Noord-India. Daar vinden de Hindi-lessen plaats aan de gerenommeerde Landour Language School. Gedurende vier weken (eventueel drie weken) krijgt u elke dag vier uur les. De lessen, in kleine groepjes van twee tot vier personen, worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. U kunt dus ook deelnemen als u nog niet eerder Hindi heeft gestudeerd. In de weekeinden maken we verschillende excursies: naar de heilige stadjes Haridvar en Rishikesh in de Ganges-vlakte, naar een van de vier pelgrimsplaatsen hoog in de bergen (Gangotri, Yamunotri, Kedarnath of Badrinarayan). De reis vindt plaats in de tweede helft van september en eerste helft van oktober.

De kosten van de laatste reis (in 2012) bedroegen € 2540 (€ 2330 bij drie lesweken). Inbegrepen zijn de Nederlandse reis- en studiebegeleiding, hotel in Delhi, vervoer naar en verblijf en maaltijden in Mussoorie, les- en inschrijfgeld school, logies en vervoer tijdens de excursies. Niet inbegrepen zijn de vlucht, visum, maaltijden in Delhi en tijdens de excursies, lesboek, eventuele toeslag eenpersoonskamer, reisverzekering.

Technisch reisleider is drs. Ferry Erdmann, cultureel antropoloog, gespecialiseerd in het Himalaya-gebied, waar hij al vele reizen begeleidde. De ‘school- en studie’ begeleider is dr. Dick Plukker, docent Hindi bij het India Instituut. Tezamen hebben zij alle voorgaande Hindi taal-studiereizen van het India Instituut begeleid.

Het India Instituut organiseert de Hindi-reis in samenwerking met Snow Leopard Adventures (Den Haag). Daardoor gelden voor deze reis de voorwaarden en garanties van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Copyright © IndiaInstituut